31 januari 2008

Genieten in Noorwegen


Het is weer bijna 2 weken geleden sinds mijn laatste blog. Willem-Jan is de afgelopen 2 weken vrij geweest omdat hij wisselt van werk. We hebben leuke dingen gedaan. Sanne moest natuurlijk wel de ochtenden naar school, maar daarna en in de weekenden hebben we prachtige tochten gemaakt. Vorige week hebben we een tocht gemaakt recht tegenover ons huis, aan de andere kant van de fjord. Nadat we de auto geparkeerd hadden hebben we een mooie wandeltocht gemaakt. In dit gebied staan vooral veel vakantiehuisjes.

Ook zijn we naar Siljan geweest, een klein skigebied. Dit is ruim een half uur rijden. We hebben een pas gekocht voor 5x en WJ en ik zijn allebij een paar keer naar beneden geskied. Sanne en Florian hebben lekker gesleed. Van't weekend gaan we 2e hands ski's kopen voor Sanne, want het leek haar helemaal geweldig om te gaan skien. Bij Siljan was ook een mooi oefenheuveltje en daar kan ze mooi skien leren.

Arjan, Elin & Unni zijn nog op visite geweest voor Sanne's verjaardag. We hebben een heerlijke pizza besteld aangezien ik nog steeds geen taarten kan bakken.....
Maandag is WJ alleen naar Gautafall gereden, het grootste skigebied van Telemark. Dat is 1,5 uur rijden. Hij had nieuwe ski's gekocht en heeft deze mooi een dagje uit kunnen proberen. Wij konden af en toe naar hem kijken, omdat er een webcam stond.

Deze week hebben we visite gehad van Luc. Een Nederlander die ook samen met zijn gezin wil emigreren naar Noorwegen. Hij had een sollicitatiegesprek in ons dorp en we hebben hem uitgenodigd om bij ons te eten, zodat we onze ervaring van het emigreren met hem konden delen. Dat was een gezellige avond.

WJ heeft ook nog gevist deze week samen met Sanne in onze tuin en ze hebben een hele dikke vis gevangen. Helaas kunnen we hem nog steeds niet fileren, dus hij mocht weer terug in de zee. Van de Nederlands juf van Sanne hebben we wel 2 heerlijke verse visjes, gefileerd en al, gekregen en gebakken. Heerlijk !!

Sanne heeft haar 1e kinderfeestje gehad. Die houden ze hier van 5 tot 7. Dan wordt er vooral veel gegeten en daarna worden de kinderen alweer opgehaald. Sanne heeft genoten.


Sinds ik terug ben uit Nederland hebben we hier eigenlijk alleen maar mooi weer gehad, maar vandaag stormt het hier in Noorwegen en het is echt "nederlands" weer, zoals wij het noemen.


Jullie lezen het, we hebben weer veel gedaan de afgelopen 2 weken en we genieten van Noorwegen !!

23 januari 2008

Weer thuis....in Noorwegen

Sanne en ik zijn weer veilig geland in Noorwegen en genieten alweer van de eerste sneeuw die uit de lucht komt dwarrelen. We hebben echt een superleuk lang weekend gehad in Nederland. In de 3 dagen dat we er waren hebben we zoveel kunnen doen en zoveel vrienden en familie gezien, heel gezellig.
Sanne heeft het heel erg leuk gehad op haar oude school maandag. Ze mocht trakteren en ze mocht ook nog alle klassen langs. Daarna heeft ze 's middags met Nathalie gespeeld en ze mocht blijven eten. Ondertussen heb ik inkopen gedaan; hagelslag, koffie creamer, satesaus, ketjapsaus, drop en majo voor Sanne's Nederlandse juf in Noorwegen, lekkere kindertandpasta enz. enz. gelukkig paste alles in onze koffers, want ik ben met 1 gekomen en mocht er 2 mee terug nemen. Daarna heerlijk bami gegeten bij mijn ouders, want dat kun je hier bij ons niet afhalen bij een Chinees...nog geen Chinees restaurant tegengekomen hier in Noorwegen. Toen het nieuwe appartement van mijn zusje Denise bewonderd en daarna afwachten op 1 van mijn vriendinnen nog tijd hadden om langs te komen. Voor dat ik het doorhad zat de woonkamer vol en waren er een stuk of 12 vriendinnen op bezoek. Supergezellig om weer bij te praten en bedankt Astrid voor de hagelslag, drop en de Margriet ! Doet het altijd goed als je in Noorwegen woont.
Dinsdag was onze vertrekdag. 's Ochtens lekker uitgeslapen en daarna de koffers ingepakt.....het paste allemaal net. Om 12 uur werden we door mijn vader naar Schiphol gebracht. Als verrassing stond Arjan Derks op Schiphol. Hij werkt in het hotel vlak naast het vliegveld en had een kadootje voor Sanne bij zich, zo aardig !!

De vlucht ging gelukkig een stuk rustiger dan de heenweg, hoewel we wel de hele reis onze gordel om moesten houden ivm erge turbulentie. Maar in vergelijking met de heenweg vond ik het een hele rustig reis. We hadden helder weer...na 3 dagen storm en regen...en konden Nederland prachtig zien liggen. De afsluitdijk, de eilanden en natuurlijk alle mooie vakjes van alle weilanden. In Noorwegen was het al schemerig, maar ook dat konden we goed zien. En toen zagen we eindelijk WJ en Florian weer. We hebben genoten van ons onverwachte reisje naar Nederland, we hebben het geweldig naar onze zin gehad bij mijn ouders thuis, maar we zijn ook weer blij dat we thuis in Noorwegen zijn, want dat voelt toch echt al als thuiskomen !!
Bedankt voor alle gezelligheid in Nederland, dat doen we vast nog wel een keertje over !! Gina

21 januari 2008

Even naar Nederland

Vorige week hadden WJ en ik bedacht dat het misschien wel leuk voor Sanne zou zijn om eventjes weer naar Nederland te gaan. Ze mist haar hartsvriendin Nathalie heel erg en ze vind het ook geweldig om weer even bij opa en oma te logeren. We hebben een ticket geboekt voor Sanne en voor mij en ze was helemaal happy ermee. Afgelopen zondag werd ze ook 8 en haar verjaardag kon ze zo mooi vieren bij opa en oma met alle tantes en ooms en kleine nicht en haar vriendinnen. Ze heeft genoten en is verwend met stapels kado's. Ik had onze spullen in 1 koffer ingepakt, zodat we de terugweg nog een lege koffer hadden voor mijn boodschappen.....maar het ziet ernaar uit dat de koffer vooral gevuld wordt met de kadootjes van Sanne.

We vlogen vrijdagavond vanaf Torp naar Schiphol en door de hevige storm op schiphol moesten we 3 uur wachten in Noorwegen. Toen we eindelijk mochten vliegen was het dit keer absoluut niet prettig vliegen. Er was een behoorlijke storm en vooral boven schiphol vloog het vliegtuig van links naar rechts en zakte zo een eind en steeg weer op...dooodeng en Sanne sliep overal doorheen, want het was ondertussen al een uur of 10 's avonds. Toen we geland waren werden we opgehaald door Yannick en Johanna. Zaterdag zijn we eerst naar de stad in Apeldoorn geweest, Sanne mocht een kado van opa en oma uitzoeken en van haar tantes. Daarna heb ik Sanne bij haar vriendinnetje Nathalie afgezet en ben ik zelf naar de kapper geweest. Daarna Sanne weer halen en weer naar opa en oma. Na het eten ging Sanne naar bed en ik ben met mijn zussen nog gezellig de stad ingeweest, even wat drinken en natuurlijk heeeel veel bijpraten, supergezellig !!

Zondag was het feest, want toen werd Sanne 8 jaar. 's ochtends lekker ontbeten en de eerste kado's uitpakken en wachten op alle bezoek voor Sanne. 's Middags zat het huis vol en Sanne genoot ervan om weer met haar vriendinnen te spelen. Sanne-Frederique, Sanne-Lin, Cassy en Nathalie waren gekomen en natuurlijk de verdere familie. Opa had nog een taart besteld met haar foto. 's Avonds lekker patat gegeten en toen nog even naar de Kadijk.

Vandaag heb ik haar naar Nathalie gebracht. Ze mag vanmiddag met Nathalie mee naar haar eigen oude klas. Nathalie had het aan niemand verteld, dus dat was een grote verrassing. Ook mag ze trakteren omdat ze jarig is geweest. Straks haal ik haar weer op, ondertussen ben ik even op mijn werk geweest, even weer bijkletsen met oud-collega's, heel erg leuk ! Vanavond heb ik een heleboel vriendinnen van mij uitgenodigd, geen idee hoeveel er langs komen, want ik heb ze pas zondag gevraagd of ze zin haden om langs te komen.

Jullie lezen het, we genieten weer even van Nederland, maar we zijn ook blij dat we morgen weer in het vliegtuig stappen naar Noorwegen en naar Willem-Jan & Florian, want die hebben we wel heel erg gemist. Gina

14 januari 2008

dooi en regen

Jammer genoeg is het gaan dooien en regenen en is onze prachtige sneeuw veranderd in een soppige witte massa en onder die soppige massa ligt ijs...... Het prive weggetje naar ons huis was een ijsbaan. Willem-Jan heeft een auto met spijkerbanden en kwam de berg nog wel op naar zijn werk, maar mijn auto heeft alleen winterbanden en ik kwam met geen mogelijkheid de berg op. Toen ik Sanne naar school wilde brengen hebben we het dus lopend en met de buggy geprobeerd. Maar 1 dag kwam ik zelfs lopend de berg niet op door alle ijs. Nu schijn je hier zelfs voor je schoenen iets te kunnen kopen zodat je wel de berg op kunt....gaan we daar maar eens naar op zoek deze week, want we kunnen haar daarom natuurlijk niet steeds thuis houden.

Verder hebben we een rustig weekje gehad. Het weer was niet optimaal en daarom konden we ook niet veel buiten doen. Omdat de onderlaag bevroren is kan Florian hier op dit moment niet lekker rondstruinen, hij glijd elke keer onderuit . De Nederlandse juf van Sanne is nog bij ons op de koffie geweest. Ze had haar hond Simba bij zich en Sanne is helemaal weg van haar....geweldig vond ze het dat Heleen haar meenam.

Willem-Jan moet alleen deze week nog werken bij zijn oude werkgever en dan heeft hij 2 weken vrij. 4 Februari begint hij bij zijn nieuwe baan in Larvik. Half februari komen Ferry, Marijke en Sanne-Frederique hier een weekje, hopelijk kan WJ dan nog een dagje vrij krijgen van zijn nieuwe werkgever. Jullie horen het...het is een rustig weekje geweest, misschien hebben we bij het volgende blog wat meer te vertellen......

07 januari 2008

Heel veel sneeuw

Veel sneeuwpret dit weekend !!
Het heeft de hele zaterdag gesneeuwd en de omgeving veranderde in een prachtige witte wereld. Ondertussen ligt er een halve meter sneeuw en vooral de kinderen hebben zich geweldig vermaakt in de sneeuw. Rond ons huis kunnen ze overal met de slee van de berg af.

05 januari 2008

WJ heeft een nieuwe baan.

Willem-Jan heeft per 1 febr. een nieuwe baan. Hij heeft vroeger gewerkt als timmerman in Nederland, maar de laatste 10 jaar is hij grafisch afwerker in een drukkerij geweest. Hier in Noorwegen heeft hij weer geprobeerd om een baan als timmerman te krijgen, omdat daar ook heel veel vraag naar is, hij heeft er nu 3 maand gewerkt. Maar het lijkt hem toch leuker om weer grafisch afwerker te worden. Hij is in de kerstvakantie naar een aantal drukkerijen in de omgeving geweest, gewoon zonder afspraak. En via via hebben ze hem in contact gebracht met een drukkerij in Larvik, een half uurtje bij ons vandaan. Daar heeft hij een sollicitatiegesprek gehad en hij mag daar per 1 febr. beginnen !!

De eerste sneeuw!



En daar kwam het dan eindelijk....de eerste sneeuw in Noorwegen. Vooral om de echte winters zijn we naar Noorwegen geemigreerd. Je hebt hier normale zomers, vaak zonder die extreme warme benauwde zomerdagen die we soms in Nederland hebben. En de winters zijn hier nog echte winters, met ijs en sneeuw. De eerste dag liep Florian verbaasd door de witte berg sneeuw...hij schopte ertegen aan en vond het maar vreemd. Toen WJ 's avonds thuiskwam hebben we ons allemaal warm ingepakt en hebben we een stuk gewandeld en een berg opgezocht om vanaf te glijden. Vandaag verwachten ze nog meer sneeuw...van ons mag het komen !!


02 januari 2008

Nieuwjaarsdag

1 januari 2008 !!! Vandaag onze laatste vakantiedag, want morgen moet WJ weer werken. Vandaag hebben we een prachtige wandeling gemaakt vlakbij ons huis, bij Langesund. Florian vind het heerlijk om zelf lekker rond te struinen.