29 oktober 2007

OFFLINE..

Helaas....onze computer heeft het begeven en we zitten weer gezellig in de bieb te internetten. Mijn ouders zijn het weekend bij ons geweest en dat was super !! Meer hierover als we weer (hopelijk snel...) online zijn. Groeten van ons uit Noorwegen

23 oktober 2007

nog meer foto's




Sinds we hier wonen is het maar 2 dagen wat slechter weer geweest, de andere dagen was het prachtig weer, strakblauwe lucht en lekker warm in het zonnetje. Florian heeft veel buitengespeeld en is druk met het zoeken van takken en dennenappels. Ook vind hij het prachtig om vanuit de tuin over het water te kijken naar de meeuwen die overvliegen en alle bootjes die langsvaren.


Nog een paar foto's

WJ en Sanne vissen veel.....gewoon in onze voortuin....

Een prachtige regenboog boven Heistad, gemaakt vanuit onze tuin.

We zijn online....

We zijn nu 3 weekjes in Noorwegen en al online !! Dus kunnen jullie eindelijk genieten van onze foto's. Hierboven zie je Sanne & Florian in onze tuin. WJ heeft gelijk de eerste week een hek gemaakt, anders zit Florian binnen een minuut in het het water. De foto's hieronder is ons uitzicht. 2 of 3 keer in de week leggen grote zeeschepen aan naast ons huis, daar worden de containers van de schepen afgetakeld. Door een grote wal tussen ons huis en de hijskranen zien of horen we er niets van, maar we zien de schepen wel aankomen en als ze weggaan keren ze voor ons huis, een prachtig gezicht !!



20 oktober 2007

op bezoek

Hier even een berichtje van ons vanuit het huis van Arjan & Elin Derks....we zijn hier gezellig op bezoek en hebben hier gegeten !! Supergezellig. Vanaf het huis van Arjan kunnen we ons huis zien liggen. Sanne;s juf kwam haar vandaag ophalen thuis om een tocht door het bos te maken samen met een paar andere kids. Na een paar uur kwam ze weer lekker moe thuis. We gaan nog even koffie drinken.....dus tot de volgende keer....de groeten van ons uit Noorwegen.

17 oktober 2007

Tochten....

Daar waren we weer even online vanaf de bieb.....we zijn ons 3e weekje ingegaan en het ^normale leven^is begonnen. WJ werkt, Sanne gaat naar school en Florian en ik zijn thuis. Sanne heeft het zooo naar haar zin op haar nieuwe school. Vandaag is ze på tur geweest. Worstje mee en dan gaan ze met de klas het bos in, op zoek naar bladeren, takken zoeken, vuurtje maken en met een scherp schaartje een punt aan een stok slijpen om daar een worstje aan te prikken....1x in de drie weken maken ze zo'n buitentocht. Verder gaat het heel erg goed met haar noors leren. Ze leert elke dag heel veel woordjes noors en haar Nederlandse juf zegt dat ze het heel erg goed doet, ze kan al meedoen met lesjes lezen en ze krijgt elke dag huiswerk mee.

Van't weekend hebben we een prachtige tocht met de auto gemaakt. Van Brevik richting Drangedal en dan via Kragerø weer naar Brevik. Ongelooflijk mooie tocht met overal water om je heen. Ook heb ik met de kids de omgeving verkent, bijna niet te doen met een buggy..... een prachtige weg door het natuurreservaat naast ons huis.

Papa en mama, volgens Sanne is het nog 9 nachtjes slapen....ze blijft aftellen tot jullie komen en wij natuurlijk ook !! Ik stop er weer mee, de groeten van ons vieren uit het prachtige Noorwegen waar het nu al bijna 3 weken prachtig herfstweer is met bijna de hele dag zon !!

13 oktober 2007

de 2e week in Noorwegen

Hallo allemaal, hier zijn we weer even online in de noorse bieb. Waarschijnlijk zijn we over een week of 2 thuis online, dat zou wel handig zijn, want om elke keer naar de bieb te moeten kost ook zoveel tijd. We hebben het nog steeds vreselijk naar onze zin hier in Brevik. Het huis is geweldig, elke keer als je naar buiten kijkt is het prachtig !! Ook is er veel leven om ons huis, op het plaatje lijkt het een eenzame plek, maar dat is niet zo. Voor ons huis komen grote zeeschepen met containers, ze leggen aan naast ons huis en alle containers worden er met hijskragen uitgetakeld. Dit zien en horen we net niet, want er is een grote wal voorgemaakt. Maar als ze weer vertrekken keren ze voor ons huis en gaan ze weer terug richting zee en dat is een prachtig gezicht. Ook komen er veel bootjes langs en komt er elke dag een palingvisser vlak voor ons huis zijn netten leeghalen. Ons huis ligt naast een natuurreservaat en er zijn veel wandelaars die langskomen.

WJ heeft afgelopen week voor het eerst gewerkt en dat was toch wel even wennen. Ten eerste moet hij er vroeg uit, want om kwart over 6 moet hij in de auto zitten. En ook is het werk heel anders dan in Noorwegen en moet hij alle noorse termen nog leren, maar dat komt allemaal wel goed..... De herfstvakantie van Sanne zit erop en maandag gaat ze voor het eerst echt naar school, ze heeft er wel heel erg veel zin in !! Gelukkig maar....want ze had er natuurlijk net zo goed vreselijk tegen op kunnen zien.

Florian slaapt sommige nachten behoorlijk goed, dan hoeven we er maar 3 x naartoe, maar afgelopen week waren er ook nachten bij ...... gelukkig heb ik nog geen werk en is het niet zo erg om maar weinig uurtjes 's nachts te slapen. (nou ja...)

Het gaat dus goed hier met ons in Noorwegen !! We genieten van elkaar en van de prachtige omgeving en het prachtige huis waar we nu in wonen.

Groeten weer aan iedereen
Tot de volgende keer.....Gina

06 oktober 2007

ONS 1E WEEKJE

We hebben ons eerste weekje er bijna opzitten, het lijkt allemaal nog een beetje vakantie, maar daar komt volgende week wel verandering in , want dan begint WJ met werken. Vrijdag is hij even naar zijn werkgever geweest om nog wat dingen door te nemen en toen kreeg hij te horen dat hij 7 uur moet beginnen......dat is wel heeeel erg vroeg. Het grote voordeel is dat hij half 3 of 3 uur vrij is elke dag en dat we 's middags lekker tijd hebben om wat leuks te doen met ons vieren. Ook heeft hij kennisgemaakt met zijn collega's en heeft hij gezien waar hij maandag kan strarten.

Ook Sanne heeft vrijdag proefgedraaid op haar school. Heeeeel spannend !! Ze heeft van half 10 tot half 12 in de klas gezeten en ik mocht achterin zitten om mee te kijken. Ze heeft wel heel erg veel geluk, want er is een Nederlandse lerares op deze school. Zij heeft zelf geen klas, maar ze helpt leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ze kan veel tijd vrijmaken voor Sanne om haar snel de noorse taal bij te brengen. Sanne kan meedraaien in groepjes die wat achterstand hebben en ondertussen veel met haar juf oefenen. Voor haar is het ook wel heel erg prettig dat ze gewoon in het Nederlands dingen kan vragen en dat er veel voor haar vertaald wordt. De school is wel heel anders dan in Nederland !! Ze heeft 3 juffen voor 51 leerlingen, soms zijn de klassen in 3 groepen verdeeld en hebben ze allemaal 1 juf en soms zitten ze samen en hebben ze 3 juffen. Ze zijn verbaasd over het nivieau van Sanne, in haar klas kennen ze het alfabeth en oefenen ze nog de losse letters, terwijl Sanne uit zichzelf al hele verhalen kan schrijven. Wel prettig dat ze voorligt op taalgebied, dan kan ze alle tijd gebruiken voor Noors.

Verder genieten we veel van het mooie Noorwegen. Dozen worden pas volgende week verder uitgepakt, want deze week genieten we nog dat we allemaal vrij zijn. WJ vist veel samen met Sanne en we hebben al veel gewandeld in de omgeving. Naar de school van Sanne is het ongeveer 20 min. lopen.....ik kan hier mooi aan mijn conditie werken want het is nog een hele tocht over heuvels en dalen met de buggy, gelukkig ligt er nu nog geen sneeuw.....

Florian geniet ook, hij rent door de woonkamer die lekker groot is. Geniet van Sanne die veel met hem voetbalt in huis en is op verkenning in ons nieuwe huis.

Ik sluit maar weer eens af, waarschijnlijk komen we volgende week wel weer bij deze bieb om onze email te checken en de weblog bij te werken. In ieder geval....de groeten speciaal aan onze familie en natuurlijk aan alle anderen die we kennen !!!

Papa en mama....Sanne telt de dagen af dat jullie komen.....nog 20 nachtjes slapen !!!!

liefs Gina

02 oktober 2007

WE ZIJN IN NOORWEGEN

We zijn in Noorwegen.....zaterdag kwam WJ aan met het vliegtuig, samen met Peter H. heeft hij zijn nieuwe auto opgehaald. Zaterdag kwam ook de vrachtwagen aan met Ferry, Marijke en Sanne-Frederique en zondagmiddag kwam ik met de kids. De vrachtwagen was al leeg toen ik kwam en het huis al voor een groot deel ingericht...wat een luxe. Vliegen met Florian was een ramp.....maar we hebben het overleefd. Ferry, Marijke en S-F zijn maandagmiddag weer richting Nederland gereden...en vanmorgen kregen we al een telefoontje dat ze al op Hollandse bodem waren.

Vanmorgen heeft WJ al gevist met Sanne en vanmiddag zijn we allemaal saaie dingen aan het regelen....aanmelden bij de politie en bij de belasting en even internetten in de bieb van Porsgrunn.

Ik hoop dat we snel weer ergens kunnen internetten, we laten het hier maar even bij.... wij genieten van Noorwegen en we genieten van ons prachtige huisje aan het water en we genieten van elkaar...hoewel de kids soms nog niet te genieten zijn hahaha...beetje slaaptekort en nieuw allemaal, maar dat komt wel goed.

groeten van ons, speciaal aan onze familie....

Gina, WJ, Sanne en Floor